Bart Grietens met scenefotografie Paradijsvertraging genomineerd voor de Theaterfotografieprijs 2019

fotografie: Bart Grietens

Gepubliceerd op

Bart Grietens‘ fotoserie rond de voorstelling Paradijsvertraging, de afstudeervoorstelling van Mime Lichting 2018 die eveneens de André Veltkamp Beurs 2018 won, is genomineerd voor de Theaterfotografieprijs 2019.

'De fotoserie van Bart Grietens spat van de dynamiek, emotie en energie. Elke foto leeft en intrigeert', volgens de jury. ‘Dit is intelligente scènefotografie in de puurste vorm, waarbij door slimme focus vrijwel elk beeld verbonden wordt door een belangrijk thema uit de voorstelling.’

De makers van Paradijsvertraging hebben gezamenlijk Collectief Het Paradijs opgericht en gaan met de voorstelling geproduceerd door Rudolphi Producties op tournee door heel Nederland. Hoe verschillend de afzonderlijke leden ook zijn, zij stuwen elkaar onzelfzuchtig omhoog; zich constant bewust van de aanwezigheid van de ander. Ze rijgen humor en tragiek aan elkaar, nemen de tijdsgeest op de hak en zetten hun hele hebben en houwen in voor eenzelfde doel: een verhaal vertellen en er alles uithalen wat erin zit.

Voor de speellijst ga naar: http://viarudolphi.nl/productie/paradijsvertraging/

De jury van de Theaterfotografie Prijs 2019 bestaat uit fotograaf Anna van Kooij (voorzitter), voormalig theaterdirecteur Bart van Mossel, fotograaf Chris van Houts, regisseur Daria Bukvic, theaterproducent Fred Boot en acteur Rein Hofman.

fotografie: Bart Grietens

Delen