Dansers van Morgen schitteren bij het Jeugdjournaal

Gepubliceerd op

Op woensdag 10 juli was er een item bij het Jeugdjournaal over de voorstelling Dansers van Morgen met interviews met leerlingen van de Nationale Balletacademie.

Kijk hier het item terug

De eindvoorstellingen van de Nationale Balletacademie vormen sinds enkele jaren een verrassend hoogtepunt aan het einde van het balletseizoen in Nationale Opera & Ballet. Dit jaar presenteerde de internationale topopleiding voor klassiek ballet – de enige Nederlandse dansopleiding die gelieerd is aan Het Nationale Ballet – een programma met diversiteit als sleutelwoord.

Alle leerlingen en studenten van de Nationale Balletacademie werkten mee aan Dansers van Morgen, van de tien- en elfjarigen die hun opleiding nog maar net begonnen zijn tot en met de bijzondere jonge danstalenten die deel uitmaken van de Junior Company van Het Nationale Ballet.

Voor het eerst in de ruim dertigjarige geschiedenis van de Nationale Balletacademie werd Dansers van Morgen begeleid door Het Balletorkest, het vaste orkest van Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater. Het Balletorkest heeft alle choreografieën in het programma die op symfonische muziek gezet zijn begeleid.

Delen