De KNF Prijs voor Beste Filmacademie Productie 2019 gaat naar...

Gepubliceerd op

De KNF Prijs voor Beste Filmacademie Productie 2019 gaat eveneens naar de crew van Als je later groot bent. De jury bestaande uit Jan Pieter Ekker, Julius Koetsier, Maarten van der Meer, Maricke Nieuwdorp en Lisa van der Waal over de winnaar:
‘’Met zijn even persoonlijke als maatschappijkritische film levert Baggerman als beloftevolle auteur een minimalistische documentaire met maximale impact qua sfeer, opbouw, ritme en stijl.’’

Uit het juryrapport: 

Met zijn even persoonlijke als maatschappijkritische film levert Baggerman als beloftevolle auteur een minimalistische documentaire met maximale impact qua sfeer, opbouw, ritme en stijl. Waar Baggerman zelf Nikolaus Geyrhalter roemde als inspiratie voor zijn eindexamenfilm, zagen wij ook licht absurdistische scènes voorbij komen à la Roy Andersson. Deze zorgden voor een welkome, komische noot. Baggermans portret van de mens in een door werk gedreven samenleving kent radicale stijlkeuzes, die hij doorvoert tot aan de laatste scène. Zijn visueel spannende kadrering en de nauwkeurige keuze voor de lengte op scèneniveau pakken prachtig uit.

Delen