Light as Feathers van Rosanne Pel valt internationaal in de prijzen en krijgt Spaanse bioscooprelease

Gepubliceerd op

Light as Feathers van Rosanne Pel is dit weekend ook internationaal in de prijzen gevallen. Na op het Nederlands Film Festival bekroond te zijn met de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek (KNF Award) en het Forum van de Regisseurs, wint Pel met haar debuutfilm nu de prijs voor Beste Speelfilm en Beste Screenplay op het Valencia International Film Festival - Cinema Jove en de juryprijs op het Brussels International Film Festival. Begin dit jaar won hoofdrolspeler Eryk Walny bovendien de prijs voor beste acteur tijdens festival Premiers Plans in Frankrijk.  Aan de prijs op het Cinema Jove-festival hangt een geldbedrag van € 35.000,- en een bioscooprelease in Spanje vast. 

Regisseur Rosanne Pel: "Ik ben ontzettend trots dat Light as Feathers deze prijs toegekend heeft gekregen. Zowel crew als cast hebben met hard en ziel gewerkt aan deze film. Naast de erkenning hiervan betekent de prijs een kans voor een bioscooprelease in Spanje. Elke extra vertoning die Light as Feathers krijgt is fantastisch!"

Over Light as Feathers
De vijftienjarige Eryk woont met zijn moeder, oma en overgrootmoeder in een klein dorpje in Polen. Zijn vader is er lang geleden vandoor gegaan en speelt geen rol in zijn leven. Eryk heeft een te intieme relatie met zijn manipulatieve moeder en is verliefd op zijn buurmeisje van dertien, Klaudia. Maar hij kent het verschil niet tussen misbruik en liefde. 

Light as Feathers werd opgenomen over een periode van 2,5 jaar met een documentairecrew in het kleine dorp Osiecza in Polen. Alle acteurs die meespeelden in de film waren non acteurs. De film ging internationaal in première op het Toronto Internationaal Filmfestival (TIFF) en won tijdens het Nederlands Film Festival de prijs van de Nederlandse Filmkritiek en het Forum van de Regisseurs. Begin dit jaar won hoofdrolspeler Eryk Walny de prijs voor beste acteur tijdens festival Premiers Plans in Frankrijk.

Over Rosanne Pel
Rosanne Pel behaalde in 2015 haar masterdiploma aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Hiervoor studeerde zij aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht waar ze haar bachelor behaalde in de richting scenario en regie. Tijdens haar studie regisseerde en schreef zij meerdere korte films. De korte film Out of Sight werd geselecteerd voor het Internationaal Film Festival in Rotterdam en won de NPS-New Arrivals Award. Light as Feathers is Rosanne's debuut als scenarist en regisseur. Momenteel is ze bezig met de ontwikkeling van haar tweede speelfilm.

Light as Feathers is geproduceerd door Family Affair Films.

Delen