Tekening van Artist in Residence Alexander Brodsky te zien bij Cityscapes Foundation

Winter School 2019 © Jonathan Andrew

Gepubliceerd op

Tijdens onze Winter School 2019 maakte Artist in Residence Alexander Brodsky een tekening van een iconisch stadsaanzicht. Cityscapes Foundation presenteert van 27 juni t/m 27 juli deze tekening. 

Winter School 2019
Alexander Brodsky (1955) is een van de bekendste Russische architecten, vooral door zijn ‘paper architecture’. Afgelopen winter gaf Brodsky als Artist in Residence leiding aan de Winter School 2019 aan de Academie van Bouwkunst. Het Artist in Residence programma is een initiatief van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Brodsky's project richtte zich op samenwerking tussen studenten, het besef dat je samen tot dingen in staat bent die alleen niet uitvoerbaar zijn. 136 studenten werkten 2 weken naar eigen inzicht en keuze aan schaalmodellen van gebouwen. Het resultaat: een fantastische ‘oer’stad van klei. 

Expositie “City of Clay”
Als weerslag van deze stad van klei tekende Brodsky in dezelfde 2 weken een iconisch stadsaanzicht: een tekening van 10 meter lang. Deze tekening staat centraal in de expositie “City of Clay” bij Cityscapes Foundation. 

Alexander Brodsky
Werk van Brodsky werd eerder o.a. getoond op de Architectuurbiënnale van Venetië (2016), bij de Tchoban Foundation in Berlijn (2015), op de Moscow Biennale for Contemporary Art (2013), in het Architecturzentrum in Wenen (2011), het Musée du Louvre in Parijs (2010) en het Guggenheim Museum in Bilbao (2006). 

Kijk voor meer informatie en openingstijden op cityscapesfoundation.nl.

Delen