Vesna Petresin presenteert: Media + Imagination

Gepubliceerd op

Hoe dompel je je publiek onder in de ervaring van extended media (AR/VR/XR)?

De nieuwe technologische ontwikkelingen in de wereld van VR en de game-industrie dringen zich steeds meer aan ons op, maar voor kunstenaars is het een grote uitdaging om deze in het werk toe te passen en het publiek er in real time bij te betrekken. 

Vanaf september zal kunstenaar Vesna Petresin (Artist in Residence van de AHK) met studenten en alumni van de AHK onderzoeken hoe je concepten creëert voor extended media. Vesna nodigt studenten en alumni van alle AHK academies uit mee te doen aan een serie hackathon weekenden in september en november waarin wordt onderzocht hoe we extended media-ervaringen kunnen verbeelden en produceren door verschillende kunstdisciplines te verbinden.
 
De hackatons vinden plaats van:
vrijdag 20 t/m zondag 22 september 2019
vrijdag 22 t/m zondag 24 november 2019

Op donderdag 5 september 17.30 a.s. zal Vesna Petresin tijdens een HALF6 bijeenkomst op de Academie voor Theater & Dans haar werk en de serie hackatons toelichten voor geïnteresseerde studenten en alumni. Tijdens deze bijeenkomst is er ook ruimte voor vragen over de geplande hackatons.

Volg de 'Transdisciplinary Atelier' tumblr pagina voor meer voorbeelden van het werk van Vesna en informatie over de geplande hackatons.

Op 18 juni 2019 verscheen er een artikel over de nieuwe VRAcademy op het Marineterrein in De Groene Amsterdammer. Lees het artikel hier

Delen