Vierde training Indonesië focust op educatie in musea

Gepubliceerd op

De Reinwardt Academie werkt samen met het Indonesische ministerie van Onderwijs en Cultuur, de Nederlandse ambassade in Jakarta, Heritage Hands-On en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in een serie trainingen die de expertise vergroten van erfgoedprofessionals in Indonesië. Deze maand wordt de vierde training gegeven in Semarang.

Ruben Smit, docent aan de Reinwardt Academie, en Gundy van Dijk, hoofd Educatie en Publieksactiviteiten bij het Scheepvaartmuseum, geven samen met lokale experts een meerdaagse training in Semarang aan medewerkers van musea en erfgoedinstellingen. De focus ligt hierbij op educatie in musea. Het is de vierde training in een reeks van zes, op maat gemaakt om de expertise te vergroten van erfgoedprofessionals in Indonesië. Het trainingsprogramma is casusgericht, wisselt praktijk af met theorie en is direct toepasbaar in het alledaagse werk.

Kennis vertalen naar lokale context
De eerste training in de reeks werd gegeven in juli 2018 in Yogyakarta, de tweede in december 2018 in Jakarta, en de derde in april 2019 in Malang. Deelnemers aan deze trainingen waarderen met name de samenwerking tussen de Nederlandse en Indonesische trainers. Door gedeelde kennis en ervaring te vertalen naar de lokale context ontstaat een wederzijdse uitwisseling van expertise. Daarnaast wordt gewaardeerd dat de trainingen plaatsvinden in lokale musea, met levendige analyse en discussie ter plaatse. Ook de mogelijkheden tot netwerken en leren van elkaar zien deelnemers als een groot pluspunt. Het trainingsprogramma eindigt in 2020.
 

Delen