Jinko Adams, student Urban Contemporary (JMD) vertegenwoordigt Nederland bij European Vocational Skills Week 2019

Gepubliceerd op

Jinko Adams (20 jaar, student aan Urban Contemporary (JMD) van de Academie voor Theater en Dans) zal voor het tweede jaar op rij als Ambassadeur van Nederland aandacht vragen voor het belang van het beroepsonderwijs tijdens de European Vocational Skills Week 2019, die plaatsvindt van 14 tot 18 oktober in Helsinki.

Deze week, met als thema ‘VET for all – Skills for Life’, is een initatief van de Europese Commissie om aandacht te vragen voor het belang van het beroepsonderwijs in Europa.“Mijn opleiding heeft mij geholpen om professioneel artiest te worden. Ik kijk er enorm naar uit om met de Commissie en de andere Ambassadeurs beroepsonderwijs in Europa op de kaart te zetten, om zo anderen te inspireren ook met een opleiding te beginnen”, aldus Jinko.

Jinko Adams is door de Europese Commissie voor het tweede jaar op rij verkozen als één van de 26 ambassadeurs van de European Vocational Skills Week. De geselecteerde ambassadeurs vertegenwoordigen de Europese lidstaten tijdens de conferentie in Helsinki, en de ruim 1500 evenementen die tijdens en in de aanloop naar de week toe door heel Europa worden georganiseerd. De Nederlandse ambassadeur Jinko Adams is 20 jaar oud en studeert Urban Contemporary (JMD) aan de Academie voor Theater en Dans.

“Ik ben vereerd dat ik opnieuw ben verkozen tot Ambassadeur van Nederland tijdens de European Vocational Skills Week en kijk er naar uit om met de Commissie en de andere ambassadeurs samen te werken om aandacht te vragen voor het belang van middelbaar- en hoger beroepsonderwijs in Europa. Door mijn opleidingen in Arnhem en Amsterdam heb ik mijn talenten én mijn passie ontdekt. Als VET Ambassadeur hoop ik door mijn positieve ervaringen te delen anderen te inspireren om ook aan een opleiding te beginnen. ‘VET for all – Skills for Life’ is wat mij betreft een belangrijk thema. Ik ben ervan overtuigd dat het beroepsonderwijs werkt voor iedereen – jong én oud. Je bent immers nooit te oud om te leren!”, zegt Jinko.

Na een opleiding Urban Dance Artiest aan het Rijn IJssel in Arnhem, vervolgde Jinko zijn danscarrière aan de Urban Contemprary (JMD). Hier wordt hij geschoold in technische moderne dans en leert hij dit te combineren met o.a. theater en zang. Daarnaast produceert hij zelf stukken waarin stijlen en disciplines samenkomen, zoals tijdens Amsterdam Fashion Week 2018. In 2017 was Jinko vertegenwoordiger van het Nederlandse MBO.

Marianne Thyssen, de EU Commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit, verklaart: "Ik ben zeer verheugd dat Jinko Adams opnieuw de Nederlandse Ambassadeur voor de European Vocational Skills Week in oktober wil zijn. Het middelbaar- en het hoger beroepsonderwijs zijn een goede keuze voor een eersteklas carrière, die mensen de kans geeft om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor de arbeidsmarkt in de 21e eeuw.”

Tijdens de eerste European Vocational Skills Week in 2018 vonden ruim 1800 evenementen plaats in 45 landen, wat naar verwachting tijdens de 2019 editie alleen maar meer wordt. Het totale bereik van de campagne op sociale media was vorig jaar ruim 34 miljoen mensen.

Jinko Adams, student: Urban Contemporary (JMD).

Delen