AHK nu officieel partner van IXAnext

Gepubliceerd op

De AHK is partner geworden van IXAnext om innovatie en ondernemerschap in het onderwijs te stimuleren. Het programma is ontwikkeld door het Innovation Exchange Amsterdam (IXA) in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Deze samenwerking zorgt voor meer activiteiten binnen de AHK op het gebied van ‘ondernemen’.

Valorisatieprogramma
Naast de AHK zijn ook de HvA, UvA, VU, Amsterdam UMC en de NWO instituten AMOLF en NIKHEF aangesloten bij dit programma. In de periode van 2017 t/m 2021 werken de partners samen om kennis over economische activiteiten en ondernemen om te zetten in nieuwe activiteiten (ook wel valorisatie genoemd). Elke partner doet dit vanuit zijn eigen aandachtsgebied. Zo richt de AHK zich op het versterken van het ondernemerschap in de kunsten. Het doel van het valorisatieprogramma is het bevorderen van het onderzoeks- en ondernemersklimaat in Amsterdam. Het programma zorgt onder andere voor meer faciliteiten en financiering, een betere infrastructuur, educatieve activiteiten en nieuwe netwerkmogelijkheden.

Meer ‘ondernemen’ binnen de AHK
Met steun van IXAnext bouwt de AHK de ZZP-cursus voor creatieve ondernemers van 2018 verder uit en wordt in 2019, samen met IXAnext, de masterclass Boost Your Business ontwikkeld. De Breitner Academie ontwikkelde samen met de VU een blended keuzevak ondernemerschap, waarin studenten leren hoe ze een eigen gemengde en duurzame beroepspraktijk kunnen starten en onderhouden. 

Voor Engelstalige studenten en alumni die als zelfstandige starten of onlangs zijn gestart, begint in oktober de internationale ZZP-cursus. Dit studiejaar organiseert de AHK ook AHKafé’s, een plek waar volop genetwerkt én geleerd kan worden. Tot slot is de helpdesk voor studentondernemers, opgezet door het Vu Center for Entrepreneurship, nu ook toegankelijk voor alle AHK-studenten door de samenwerking met IXAnext.

Meer over ondernemen vind je op ahk.nl/ondernemen
Lees meer over het valorisatieprogramma IXAnext

Delen