Coppelia – de film

Coppelia, concept art: Erik Fokkens

Gepubliceerd op

Zes leerlingen van NBA 1 en 2 en één leerling van de pre-NBA-klas hebben deze zomer meegewerkt aan de opnamen van de animatie- en balletfilm Coppelia, naar de choreografie van Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet. In deze internationale filmproductie, die eind 2020 in de bioscoop te zien zal zijn, worden animatie en live ballet op een unieke manier gecombineerd.

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door tweede soliste van Het Nationale Ballet Michaela DePrince en Daniel Camargo, tot voor kort eerste solist van Het Nationale Ballet. Overige belangrijke rollen zijn weggelegd voor sterballerina Igone de Jongh, voormalig ster van het Bolsjoi Ballet en The Royal Ballet Irek Mukhamedov, de Britse oud-ballerina en nu tv-personality Darcey Bussell en danser en acteur Jan Kooijman.

 

Delen