NBA-auditie bij Motion Dance Studio

Gepubliceerd op

Op vrijdag 29 november houden wij dit jaar voor het eerst ook een auditie in de Motion Dance Studio in Amsterdam-Zuidoost. Wij vroegen Syglien Roosveld, directeur van deze ballet- en dansschool, naar haar motivatie voor deze nieuwe samenwerking.

Syglien: “Ik werd eigenlijk precies op het goede moment benaderd door Jane Lord, outreach-coördinator van de Nationale Balletacademie. Zelf liep ik namelijk ook al enige tijd rond met het idee om uit te vinden of er een samenwerking mogelijk zou zijn. Ik vind het belangrijk dat we, met elkaar, kunnen kijken of we op de Nationale Balletacademie – en uiteindelijk bij Het Nationale Ballet – tot een betere afspiegeling van onze huidige maatschappij kunnen komen, de samenleving anno 2019. Dat betekent meer culturele en sociale diversiteit, zodat iedereen zich welkom voelt en er kansen gecreëerd worden voor elke kleur en afkomst.”

“Voor de kinderen van mijn school betekent de samenwerking met de Nationale Balletacademie dat zij meer kans hebben om in aanraking te komen met ballet op hoog niveau en het is fijn dat er nu een signaal wordt afgegeven dat ook kinderen met een andere afkomst en/of kleur welkom zijn op de academie, dat de deuren opengaan! Het is, vind ik, hoog tijd dat dit gebeurt, want er zijn ontzettend veel jongeren in Zuidoost die graag een professionele danser zouden zijn, maar die nu vaak nog denken dat deze droom niet voor hen is weggelegd.”

“We bereiden de kinderen die auditie willen doen – en dat zijn er genoeg – goed voor door veel lenigheidsoefeningen te doen in de les. Daarnaast neemt de docent elke week de belangrijkste basisposities van armen en benen met iedereen door en we geven opdrachtjes en tips mee voor thuis, ook voor de ouders. Verder praten we over de auditie zelf, wat het betekent om auditie te doen, de eisen die worden gesteld, hoe je ermee omgaat als je niet wordt aangenomen, maar ook zaken als discipline, verzorging, op tijd komen, hard werken en doorzetten komen aan bod.”

https://motiondancestudio.nl/auditie-selectiedag-nationale-balletacademie/

 

Delen