NBA Choreographic Project

Atomos - Dansers van Morgen, foto: Antoinette Mooy

Gepubliceerd op

In de afgelopen en komende weken vindt de eerste editie plaats van ons nieuwe Choreographic Project. Leerlingen uit NBA 5, 6 en 7 en studenten van het bachelor-programma krijgen met dit project de kans om eigen creaties te maken en aldus hun talent voor het zelf choreograferen te ontdekken en ontwikkelen.

Maar liefst 20 choreografen-in-spe hebben zich voor het project aangemeld, plus één al wat langer actieve, jonge choreograaf van buitenaf: Sedrig Verwoert (oud-student van de opleiding Urban Contemporary/JMD van de Academie voor Theater en Dans). De choreografen regelen alles wat bij het creatieproces komt kijken zelf: dansers bereid vinden om mee te werken, repetities inplannen, zorgdragen voor kostuums, et cetera. De 21 choreografieën worden 7 november tijdens een informele presentatie getoond. Een aantal ervan zal tevens te zien zijn tijdens een van de demonstratievoorstellingen in december.

Delen