Nominaties AHK Eindwerkprijs 2019 bekend

Gepubliceerd op

Tien afstudeerprojecten van Lichting 2019 zijn genomineerd voor de achtste editie van de AHK Eindwerkprijs. Deze prijs, bestaande uit een geldbedrag van € 3.000, wordt uitgereikt in twee categorieën: voor het beste bachelorproject en voor het beste masterproject. Tevens wordt er een publieksprijs uitgereikt. De jury, onder voorzitterschap van Xandra Schutte (hoofdredacteur De Groene Amsterdammer), maakt op maandag 25 november de winnaars bekend.

Van de 34 inzendingen zijn er vijf bachelorprojecten en vijf masterprojecten genomineerd:

Bachelor

  • Jessie L’Herminez, Lisanne Bovée, Emma Boots, Jorik Damman en Rutger Bouwman (Regie, Scenografie, Productie Podiumkunsten, Design & Technologie) met Een carnaval;
  • Iris Harpman (Cultureel erfgoed) met Famille noire;
  • Elisabeth Raymond (SNDO - Choreografie) met Forever flow of wet long fingers;
  • Edson da Conceicao (Regie Fictie) met Porfotto;
  • Marlies Smeenge (Regie Documentaire) met Traag naar de hemel.

Master

  • Éadaoin Copeland (master Klassiek - piano) met Beyond the music;
  • Stefan Pavlovic (Master of Film) met Looking for horses;
  • Paul Kuipers (master Architectuur) met Het Achterhuis;
  • Carmen Lamptey en Gabriela Acosta Camacho (master Kunsteducatie) met Insight out;
  • Billy Mullaney (master DAS Theatre) met Never Never Never Ever Never Never Ever Never Ever Ever EVER Ever EVER Give Up Unless It Gets Too Hard.

Criteria
Hoe vergelijk je een choreografie met een architectonisch ontwerp of een erfgoedscriptie met een mimevoorstelling? De jury staat elk jaar weer voor een ingewikkelde opgave. Naast een zeer goede beoordeling, is een belangrijk criterium waarop zij de inzendingen beoordeelt de manier waarop in het eindwerk een verbinding is gemaakt met de buitenwereld, en de relevantie van het werk voor de verdere ontwikkeling van het vak.

Prijsuitreiking
Op maandag 25 november zal de jury de winnaars bekendmaken tijdens een feestelijke ceremonie. Ook de winnaar van de publieksprijs (waarvan de inhoud een verrassing blijft tot aan de uitreiking) zal dan bekend worden gemaakt. Iedereen is welkom om dit evenement bij te wonen.
Datum: maandag 25 november 2019, 16.00-19.00 uur (inclusief borrel)
Locatie: Conservatorium van Amsterdam, Oosterdokskade 151

Kijk voor alle informatie op www.ahk.nl/eindwerkprijs. Binnenkort vind je hier een uitgebreide presentatie van de projecten en kan je hier op jouw favoriete project stemmen voor de publieksprijs. 
 

Delen