Plannen voor dependance Conservatorium van Amsterdam in Amsterdam-Zuid

Gepubliceerd op

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en de gemeente Amsterdam hebben plannen om een extra locatie van het Conservatorium van Amsterdam (CvA) te vestigen in Amsterdam-Zuid. Op maandag 7 oktober 2019 is er een afsprakenbrief met de gemeente Amsterdam getekend, met betrekking tot het vestigen van een CvA dependance in Amsterdam-Zuid. Het gaat om de monumentale panden Kapel en Convict, gesitueerd in het Beatrixpark en niet ver van de voormalige Bachzaal van het CvA.

Kapel en Convict, twee gebouwen die onderdeel uitmaken van het voormalige Rooms-Katholieke Sint Nicolaascomplex, bieden de perfecte mogelijkheid voor een unieke en functionele combinatie van onderwijs en podium: kwalitatief hoogstaande leslokalen, state-of-the-art studio’s, concertzaal en horeca kunnen allemaal in deze gebouwen worden verenigd. Bovendien biedt de ligging in het Beatrixpark met zijn mooie natuur een ideale voedingsbodem voor het cultiveren van een community van studenten, docenten, medewerkers en bezoekers. 

Het Conservatorium van Amsterdam werd onder andere door de gemeente verkozen vanwege het duurzame concept. In alle gebouwen van de AHK staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Ook deze dependance biedt een uitgelezen kans om op dit vlak een voortrekkersrol te vervullen.

Eind dit jaar moet het plan voor en de besluitvorming over de dependance gereed zijn. In het gebouw worden straks 200 concerten per jaar gegeven op het gebied van klassiek, jazz, pop en dance.

Lees hier meer

Delen