Alumna Anne Dessing wint ARC19 Jong Talent Award

Anne Dessing (Studio Anne Dessing). Beeld: Dik Nicolai, Bron: de Architect

Gepubliceerd op

De ARC19 Jong Talent Award gaat dit jaar naar alumna Anne Dessing (afgestudeerd in 2012 aan de Academie van Bouwkunst, master Architectuur). De jury, onder leiding van Evelien van Veen, ziet in haar een talentvol ontwerper met een oorspronkelijke visie op het vakgebied.

Anne Dessing (1985) opereert met haar studio op het snijvlak van kunst en architectuur. Ze stelt zich op als een onderzoekende architect en werkt aan tentoonstellingen, installaties, tekeningen, modellen, interieurs en (tijdelijke) gebouwen. Naast haar ontwerppraktijk geeft zij ook les aan verschillende academische instituten.

De jury heeft waardering voor de analyserende houding van Dessing. Hoewel haar manier van presenteren nog fragmentarisch is, ziet de jury wel veel potentie in deze onderzoeken. In haar ontwerpen, zoals het interieur voor het Sandberg Instituut in Amsterdam, toont ze creatieve oplossingen met veel aandacht voor licht en doorzichten. De jury is nieuwsgierig hoe zij deze houding verder ontwikkelt als ze opdrachten verwerft die verder gaan dan het interieurontwerp.

ARC19 Jong Talent Award
De ARC19 Jong Talent Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een veelbelovende jonge ontwerper van maximaal 35 jaar. Deze jonge architect onderscheidt zich door een vernieuwende visie op vakgebied, samenleving en ontwerp, én een buitengewone bijdrage aan de eerste fase van hun beroepsuitoefening.

Jury
De jury van de ARC19 Jong Talent Award bestaat dit jaar uit Evelien van Veen (Van Veen Architecten, juryvoorzitter), Tomas Dirrix (Atelier Tomas Dirrix), Hester van Dijk (Overtreders W), Michelle Corbeau (AM) en Marieke Giele (de Architect, secretaris).

De ARC19 Architectuur Award is een initiatief van Kingspan en de Architect. Lees meer op de website van de Architect.  

Delen