alumna ATKA Naomi van der Linden wint Piket Kunstprijs 2019

Gepubliceerd op

Naomi van der Linden, afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie in 2013 heeft de Piket Kunstprijs 2019 in de wacht gesleept. Dat is maandag 25 november bekendgemaakt in Theater Diligentia. Ook Sara de Greef, oud-leerling vooropleiding Nationale Balletacademie won de prijs. De winnaars ontvangen een geldbedrag van 8.000 euro en een trofee.

De jury over de prijswinnaars:
Naomi van der Linden (Den Haag, 1990)

“Naomi heeft zich op een indrukwekkende manier ontwikkeld van een veelbelovende studente met een prachtige stem tot een volwassen vakvrouw, die opvalt door haar power, diepgang en engagement”, zegt de vakjury over Naomi van der Linden. “Ze weet wat ze doet en waar ze voor staat. Behalve als performer is ze ook actief als theatermaker. Hierin laat zij een intrigerende andere kant van haar artistieke persoonlijkheid zien, die aandacht, uitdaging en stimulans verdient.”

Sara de Greef (Amersfoort, 1998)

Sara de Greef is volgens de vakjury een natural-born creator. “Haar drang om dans te creëren is onstuitbaar. Sara is ook een digital native, zodat haar scheppingsdrang is gedocumenteerd in een stroom aan online filmpjes. Het meeste werk creëert zij voor de danser die altijd bij de hand is: Sara zelf. In deze intieme mini-choreografieën laat ze zien dat ze in staat is zichzelf te onderzoeken en welke vlucht haar werk daarbij kan nemen. Er is een opvallende natuurlijkheid in de wijze waarop zij erin slaagt haar ideeën naar haar eigen lichaam te vertalen en tot uitdrukking te brengen. Ook wanneer zij met anderen werkt, legt ze een eigen signatuur en perfectionisme aan de dag die opmerkelijk zijn voor iemand van haar leeftijd. De Piket Kunstprijs is een aanmoediging om zich als choreograaf verder te ontwikkelen.”

Delen