Mieke Bernink nieuwe programmamanager Artist-in-Residence-programma AHK

Gepubliceerd op

Mieke Bernink, lector Film aan de Nederlandse Filmacademie, is de nieuwe programmamanager van AiR, het Artist-in-Residence-programma van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij volgt hiermee voormalig lector Marijke Hoogenboom op, die eerder dit jaar de AHK verliet voor een betrekking in Zwitserland.

Als programmamanager geeft Mieke Bernink leiding aan het AHK-brede programma waarin vooraanstaande kunstenaars worden uitgenodigd om als Artist in Residence studenten en docenten te inspireren door hen met actuele ontwikkelingen en vraagstukken uit de kunstpraktijk te confronteren. Innovatie, onderzoek en verbinding staan centraal in deze op maat gemaakte AiR-programma’s, evenals de internationale en multidisciplinaire context.

Mieke Bernink staat sinds 2008 aan het hoofd van de master Film en het lectoraat Film van de Nederlandse Filmacademie, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze heeft een achtergrond in filosofie, psychologie en journalistiek. Van 1991 tot 1999 was ze hoofdredacteur van filmmagazine Skrien. Daarna (2001-2008) speelde ze een belangrijke rol in de ontwikkeling van het Nederlands filmbeleid als secretaris van de Raad voor Cultuur. In het verlengde van haar functie als lector is ze onder meer adviseur voor het Filmfonds en van het ‘fonds de la recherche scientifique’ in België. Als journalist redigeerde ze The Cinema Book (BFI 1999) en Bewogen Beelden van Johan van der Keuken (2001) en schreef ze Fons Rademakers – scènes uit leven en werk (2003).

Delen