Oud-docent Piet Nieuwint overleden

Piet Nieuwint, foto: Dave Krooshof

Gepubliceerd op

Wij zijn bedroefd door het overlijden van Piet Nieuwint, oud-docent aan de opleidingen Productie Podiumkunsten, Design & Technologie en Scenografie. Wij verliezen met Piet een zeer geliefd en betrokken vakman, oud-docent en collega.

Na een carrière als technisch tekenaar en projectbegeleider bij een ingenieursbureau, werkte Piet Nieuwint sinds 1979 als geluidstechnicus bij theatervoorstellingen en concerten. Hij reisde o.a. met Harry Sacksioni, Frans Halsema, Robert Paul, Toon Hermans, Paul van Vliet en vele anderen langs theaters en concertzalen in binnen en buitenland. Ook Louis Andriessen, Het Residentie Orkest en het Holland Festival behoorden tot de opdrachtgevers. In die periode was hij verantwoordelijk voor de geluidskwaliteit van meer dan 3500 voorstellingen en concerten.

Sinds 1993 had hij een eigen bedrijf: “Bureau voor Geluidprodukties”. Vanaf dat moment maakte hij vele ontwerpen voor onder andere opera’s, musicals en locatietheater. In 1994 ontving hij in het Circustheater te Scheveningen de “Scheveningen Vormgevingsprijs” voor het geluidsontwerp bij de voorstelling Scherzo van Mini en Maxi. In 2002 was hij (mede) verantwoordelijk voor het geluidsontwerp bij het burgerlijk huwelijk van Willem Alexander en Maxima in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Naast zijn docentschap gaf Piet geluidsworkshops in theaters met en voor de eigen technici. Een groeiende activiteit is die van geluidsadviseur bij theaters, concertzalen en gezelschappen.

Onze gedachten gaan uit naar familie en naasten.

Alle studenten, docenten en medewerkers
Opleiding Productie Podiumkunsten
Opleiding Design & Technologie
Opleiding Scenografie

Academie voor Theater en Dans
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Delen