Intreerede van Peter van Assche in uitverkocht Pakhuis de Zwijger

Gepubliceerd op

Afgelopen donderdag sprak Peter van Assche, lector Architectuur & Circulair Denken aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam, zijn intreerede uit in een uitverkocht Pakhuis de Zwijger. Tijdens de inspirerende lezing gaf hij aan dat het lectoraat zich de komende jaren wil inzetten voor het arcadisch antropoceen. Of zoals Peter van Assche zegt: "Dat wil zeggen dat het lectoraat antwoorden wil formuleren op maatschappelijke vraagstukken door circulair denken in te zetten in de mooiste professie van deze wereld, namelijk het vormgeven van onze ruimte: architectuur". 

Na afloop van de lezing werd het eerste exemplaar van de publicatie Architectuur & Circulair Denken overhandigd aan Bert Verveld, voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Benieuwd naar de lezing? Via deze link is de publicatie te downloaden. Een papieren versie is gratis af te halen aan de receptie van de Academie van Bouwkunst.

Delen