Marjo van Schaik interim-directeur van de Academie voor Theater en Dans per 1 februari

Gepubliceerd op

Het College van Bestuur van de AHK heeft Marjo van Schaik met ingang van 1 februari a.s. benoemd als interim-directeur van de Academie voor Theater en Dans. Voor de periode tussen 1 februari 2020 en de start van een nieuwe directeur zal Marjo van Schaik  deze rol op zich nemen.

Marjo van Schaik is creative producer, strategisch adviseur en onderzoeker. Ze bedenkt en initieert projecten, zoals Europe by People. Daarnaast is ze interim-directeur van de Tolhuistuin in Amsterdam. Ook doet Marjo wetenschappelijk onderzoek in de culturele sector. In 2018 promoveerde ze op de ontwikkeling van de betekenis van cultuurgebouwen in de huidige netwerksamenleving en verscheen haar boek Spaces of Culture bij NAI-uitgeverij. In het kader hiervan geeft zij regelmatig lezingen in binnen- en buitenland.

Marjo van Schaik stelt zich voor:
'Ik ben mijn carrière begonnen in het bedrijfsleven. Daar heb ik leren leiding geven, coachen en trainingen geven. Alles met een scherpe focus op het behalen van resultaten. Scoren, werken met strakke budgetten en planningen.

Na ruim tien jaar heb ik een overstap gemaakt naar de culturele sector en werd verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van Nationale Opera & Ballet. Daarnaast ben ik gaan deelnemen aan besturen van verschillende lokale en landelijke culturele organisaties. Na de overstap van commercieel naar non-profit/cultureel maakte ik vervolgens de overstap van groot naar klein. Een pioniers-organisatie waarvan de werkorganisatie bestond uit een zeer klein team midden in Amsterdam Zuid-Oost, waar ik sindsdien altijd betrokken ben gebleven bij verschillende projecten zoals broedplaats Heesterveld.

Nu combineer ik al deze ervaringen: ik werk het liefst op het snijvlak van culturele organisaties met een sterke maatschappelijke betrokkenheid en aandacht voor talentontwikkeling, maar blijf ook altijd gedreven door het resultaatgerichte aspect van het commerciële werken. Mijn werkgebied heeft zich de afgelopen jaren steeds meer verbreed van Amsterdam, naar Europa en sinds anderhalf jaar meer specifiek de Oekraïne met als doel ‘third places’ voor jongeren te ontwikkelen.'

 

Delen