Reinwardt-studenten ontwikkelen Mystiek op het Muiderslot

Gepubliceerd op

Tweedejaarsstudenten van de Reinwardt Academie hebben een presentatie ontwikkeld voor Rijksmuseum Muiderslot. Mystiek op het Muiderslot is onderdeel van het winterprogramma Winterkasteel, dat loopt tot en met 1 maart.

Tijdens het project Erfgoed tentoonstellen leren studenten van de Reinwardt Academie tentoonstellingen maken voor erfgoedinstellingen. Ianthe Schneeweisz, Kannica Heijmans, Julian Doop, Anne Varekamp en Sarah Laan ontwikkelden in dit kader een presentatie voor Rijksmuseum Muiderslot. Hun Mystiek op het Muiderslot is nu daadwerkelijk te zien op het kasteel.
 
Aan de hand van de thema’s bijgeloof, spookkasteel, hekserij en magie en sprookjes en volksverhalen laten de studenten zien hoe de winter het leven op een kasteel beïnvloedde. Zo hadden kou, vocht en duisternis hun weerslag op het denken van de mensen en waren geloof in hekserij en andere soorten bijgeloof wijdverspreid. Ook zocht men elkaar in de winter op om samen bij het vuur te zitten en sprookjes en spookverhalen te vertellen.

Winterkasteel
Mystiek op het Muiderslot is onderdeel van het winterprogramma Winterkasteel, dat loopt tot en met 1 maart. Tweeënhalve maand kunnen bezoekers van het Muiderslot ervaren hoe het kasteelleven was in het koudste seizoen. Exposities, voorstellingen en activiteiten vertellen over winters ongemak, vermaak en voedsel. De door Reinwardt-studenten ontwikkelde presentatie is te zien in de ruimte Nok Westertoren.
 

Delen