Oprichter Akademie voor Kleinkunst Bob Bouber overleden

Bob Bouber (1965)

Gepubliceerd op

Bob Bouber, toneelregisseur, impresario, organisator, acteur en zanger, is op 25 augustus 2019 op 83-jarige leeftijd overleden.
In 1958 richtte Bob Bouber de Cabaretschool op, die in 1960 werd ondergebracht in de Akademie voor Kleinkunst, (nu: Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie ATKA) waarvan hij directeur was tot 1963.

Eind 1962 richtte hij de eerste Nederlandse beatband ZZ en de Maskers op, die tussen 1963 en 1966 erg populair was. Eind 1965 had de 'pop-artgroep' Het een hit met het door Bouber geschreven en geproduceerde nummer Ik heb geen zin om op te staan.

Vanaf de jaren '70 was hij met danseres Maria More actief als producent, choreograaf en bedenker van diverse danstheaterproducties en (jazz)balletten, onder meer voor de Efteling en de Gala of the Year-concerten van Lee Towers. In 1999 trok Bouber, die woonachtig was in Belgiƫ, zich grotendeels terug uit de openbaarheid.

 

Delen