AHK ontwikkelt kunst- en technologielab op Marineterrein

Gepubliceerd op

Vanaf januari start de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) in gebouw 024 op het Marineterrein een lab waarin initiatieven rond de thema’s ArtScience, sociaal engagement en educatie ontplooid zullen worden. De AHK wordt hiermee huisgenoot van restaurant Scheepskameel en serious game-ontwikkelaar IJsfontein, die reeds in 024 gevestigd zijn.

Op deze plek zal de AHK het ArtechLAB huisvesten, het onderzoekslab van de Breitner Academie waarin kunstdocenten en kunstenaars zich laten inspireren door wetenschap en technologie. Ook de masteropleiding Kunsteducatie, de lectoren Kunsteducatie Emiel Heijnen en Melissa Bremmer en lector Architecture & Circular Economy Peter van Assche zullen activiteiten in 024 ontplooien. Dit lab betekent, na de VRAcademy en de MakerSpace, een nieuwe stap voor de AHK in het ontwikkelen van een leeromgeving op het Marineterrein waarin met studenten, publiek, partners en communityleden gewerkt wordt aan innovatie en cross-overs op het gebied van kunst en educatie.

Delen