IFFR x Nederlandse Filmacademie

Gepubliceerd op

Het International Film Festival Rotterdam gaat vanavond van start. Van woensdag 22 januari tot zondag 2 februari 2020 kun je op het festival ruim 500 films bekijken. De Nederlandse Filmacademie werkt samen met het IFFR en doet ook dit jaar mee met een aantal projecten. 

Tijdens IFFR Academy maken eerstejaarsstudenten van de filmacademie kennis met het festival en haar gasten, en verbreden ze tegelijkertijd hun netwerk en culturele horizon. Studenten kunnen zelf kiezen welke films ze uit het reguliere programma willen zien. Aan het eind van de middag komen ze samen voor een aantal meetings rondom verschillende elementen en fases van het filmmaken. Het Academy-programma voor internationale filmstudenten bevat onder andere rondetafelgesprekken met gevestigde makers, een lezing over VR en een live-interview met NFA-alumnus Mees Peijnenburg. 

Op maandag 27 januari nemen we deel aan de Expert Meeting over Community Based Film Education in Het Nieuwe Instituut, met onder andere Dewi Reijs van het Buddy Film Project en Mathias Sourbron van Hakuna Academy uit Brussel. In dit programma zal directeur Bart Römer vertellen over onze samenwerking met het Filmlab van Meervaart Studio

In Het Nieuwe Instituut vindt gedurende het festival ook The Collective Space plaats, naar aanleiding van de installatieG/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children van kunstenaarscollectief The Ummah Chroma. In de ochtend wordt deze ruimte gebruikt voor workshops voor jong talent, in samenwerking met de Ghetto Film School (Los Angeles, New York en Londen), de Nederlandse Filmacademie en Rotterdamse communities. Alumni van de filmacademie coachen de Rotterdamse jongeren bij het ontwikkelen van een eigen filmplan.

En tot slot: eindexamenfilm Porfotto (Lichting 2019) draait in het scholenprogramma, en heeft twee openbare vertoningen op het festival! 

Delen