José Luis Sogorb Jover aangesteld als hoofdvakdocent hoorn aan het CvA

Gepubliceerd op

Het Conservatorium van Amsterdam (CvA) verwelkomt José Luis Sogorb Jover als hoofdvakdocent hoorn. Per september 2020 komt hij het team van koperdocenten versterken.
‘Met José stellen we een jonge, maar reeds ervaren docent aan die als hoornist wereldwijd succesvol actief is,’ aldus Okke Westdorp, adjunct-directeur van het CvA. ‘Samen met Jasper de Waal en Laurens Woudenberg hebben we een ijzersterk docententeam voor de hoornvakgroep.’

José Luis Sogorb Jover (1979, Pinoso, Spanje) studeerde aan het conservatorium van Alicante en het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar hij zowel zijn bachelor- als zijn masterdiploma cum laude behaalde. 
Na een periode van zeven jaar als lid van Het Gelders Orkest trad hij in 2014 als solohoornist toe tot het Orquesta Sinfónica de Galicia. Sinds 2016 maakt hij deel uit van het Koninklijk Concertgebouworkest. Naast zijn orkestwerkzaamheden treedt hij door heel Europa op als solist en kamermusicus en geeft hij masterclasses aan jonge musici. 

Meer over José Luis Sogorb Jover

Delen