Filmacademie-alumna Loïs Dols de Jong wint productiebudget tot 1 miljoen Pond tijdens That Film Festival

Gepubliceerd op

Tijdens de finale van That Film Festival in Londen op donderdagavond 13 februari heeft Filmacademie-alumna Loïs Dols de Jong de hoofdprijs in de wacht gesleept: een productiebudget tot 1 miljoen Britse Pond voor het maken van een speelfilm of tv-serie. Zij werd geselecteerd voor deze competitie naar aanleiding van haar korte film ‘El Muerto’, waarmee ze in 2019 afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie. ‘El Muerto’ kwam tot stand in samenwerking met de VPRO en was reeds te zien op de NPO.

That Film Festival is een wedstrijd voor filmtalent waarvan de winnaar in staat wordt gesteld om met advies van professionals uit de filmwereld een speelfilm of tv-serie te ontwikkelen. De wedstrijd begint met vier showcases in Berlijn, Cannes, Londen en Marbella voor onder meer investeerders en kopers in de filmbranche. Uit de showcases worden uiteindelijk verschillende makers geselecteerd voor de finale in Londen.. Voor de editie van 2019 waren dit veertien filmmakers uit de VS, Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Zij kregen een finaleopdracht waarin zij allemaal hetzelfde vier pagina tellende script moesten verfilmen.

Met de gewonnen prijs wordt Loïs Dols de Jong in de gelegenheid gesteld haar korte film uit te breiden tot een lange speelfilm of een nieuw verhaal te ontwikkelen.

Lees meer over en bekijk ‘El Muerto’

Delen