In Memoriam Steven Schenk

Gepubliceerd op

Op 17 februari 2020 overleed Steven Schenk. Decennialang was hij verbonden aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Eerst als theoriedocent, maar al snel ook als mentor, lid van het beleidsteam en mede-vormgever van alle transformaties van de opleiding. Ook was hij jarenlang actief lid van de examencommissie van de Academie voor Theater en Dans.

Steven was in staat overal de verbinding te zien en aan te wijzen. De verbinding tussen het grote theateramusement en de experimentele zoektocht in de marge.  Tussen de actuele fascinatie van een student en de traditie waarin die zich begaf. Tussen persoonlijke ontwikkeling en artistieke groei.

Wie vastliep, nam hij kalm bij de hand. Niet door zijn visie of kennis op te dringen, maar altijd vanuit een oprechte verwondering en nieuwsgierigheid. Zo heeft hij generaties theatermakers geraakt en geïnspireerd.

We denken aan iedereen die hij achter moet laten. 
Studenten, alumni, docenten en collega’s zijn intens verdrietig dat hij er niet meer is, maar ook dankbaar voor alle wijsheid, vriendschap en liefdevolle aandacht die hij met ons deelde.
 

Delen