Hier kijk je de beste (gratis) films thuis

Gepubliceerd op

Meer thuis zijn betekent natuurlijk ook véél meer tijd om films te kijken. Sinds kort zetten we daarom wekelijks een selectie afstudeerfilms in de spotlight die je gratis op NPO Start kunt terugvinden. Maar er is nog veel meer aanbod voor filmliefhebbers. We maakten een handig overzicht, waar je voorlopig wel even zoet mee bent: 

Cinetree

Onafhankelijk filmplatform Cinetree besloot tot en met 6 april hun films voor alle thuisblijvers gratis beschikbaar te maken. Speciaal voor deze tijden stelden ze daarnaast een programmering samen met hoopvolle titels zoals La vita è Bella en Hachi

In het reguliere aanbod vind je ook afstudeerfilm Sisters van Daphne Luckers (Lichting 2018) en Het zaad van karbaat onder regie van Miriam Guttmann (Lichting 2018). Ook de documentaire The Origin of Trouble van alumnus Tessa Louise Pope (Lichting 2016) staat op het platform. En tot slot de veelgeprezen eerste speelfilm van Sam de Jong (Lichting 2012): Prins.   

Je bekijkt de films via Cinetree.nl/samenthuis met de code 'samenthuis'. 

IDFA

Met de selectie die IDFA online heeft gezet kun je voorlopig wel vooruit: het festival plaatste maar liefst 300 documentaires online. Voor een kleine bijdrage kun je daarnaast nog 500 andere films bekijken, waarbij het bedrag rechtstreeks naar de maker, distributeur of andere rechtmatige eigenaar van de productie gaat. In het grote aanbod staat ook de afstudeerfilm My Silicone Love van Sophie Dros (Lichting 2015).

IFFR

IFFR heeft de film La Flor  van Mariano Llinás online gezet. De film won twee keer de Hubert Bals Fonds Publieksprijs en is een marathon van veertien uur lang, opgedeeld in drie delen. Alle delen zijn in de Benelux gratis te zien tot (voorlopig) 6 april.

Cinemember

Bij Cinemember kun je met een abonnement onbeperkt arthousefilms kijken, of eenmalig films huren die net in de bioscoop zouden draaien. Je kunt er ook kosteloos een proefperiode van twee weken starten. 

Film1 & Cineville

Mocht je een abonnement op Ziggo hebben: tot en met 13 april is de Film 1 On Demand zender gratis. Je kunt er ieder moment van de dag een film uitzoeken. En voor mensen met een Cineville-pas is er Vitamine Cineville: drie weken lang deelt het platform een selectie films die je nu eigenlijk in de bioscoop had kunnen kijken. 

Delen