Dansers van Morgen Online

Gepubliceerd op

Wij kijken elk jaar enorm uit naar onze eindvoorstelling Dansers van Morgen, waarin alle leerlingen en studenten hun kunnen laten zien op het grote podium van Nationale Opera & Ballet. Helaas zijn de huidige overheidsmaatregelen voor openstelling van de theaters dusdanig streng, dat de voorstelling dit jaar helaas niet kan doorgaan. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar een alternatieve afsluiting van ons schooljaar. Op dit moment zijn alle klassen druk met mooie online-projecten geleid door verschillende choreografen, wat op 26 juni zal resulteren in een feestelijke online-editie van Dansers van Morgen.

Alle klassen werken met een eigen choreograaf en de verschillende projecten zullen op vrijdag 26 juni – op uitnodiging – online worden getoond aan ouders en relaties van de Nationale Balletacademie.

NBA 1 – Iva Lesić (die jaarlijks een belangrijke bijdrage levert aan onze eindejaarsproductie) gaat een creatief proces aan met deze klas, een project dat gedeeltelijk op school gerepeteerd wordt en gedeeltelijk online plaatsvindt;
NBA 2 - Lilja Björk Hermannsdóttir creëert samen met onze eigen pianist Elizabeth Ford een choreografie voor deze klas;
NBA 3 en 4 - Wubkje Kuindersma (bij veel leerlingen al bekend van haar bijdrage aan Dansers van Morgen in 2019) gaat een online creatief proces met deze klassen aan, in samenwerking met de klassen van dezelfde leeftijdsgroep van de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag;
NBA 5, 6 en 7 - Peter Leung (‘Creative Associate’ van Het Nationale Ballet) creëert een online choreografie samen met de leerlingen uit deze drie klassen.
BA 1 - Lia Witjes-Poole is verantwoordelijk voor het project van deze klas, dat een online-samenwerking behelst met studenten van Arts Umbrella Canada (met wie we volgens de originele plannen tijdens de eindvoorstelling het podium gedeeld zouden hebben, dus een mooi alternatief!)
BA 2/3 en de gast-hbo-studenten – Onder leiding van choreografe Didy Veldman zijn zij als eerste begonnen met een online-project, waar ook The Royal Ballet School, l’École de Danse de l’Opéra national de Paris, de Koninklijke Deense Balletschool, Canada’s National Ballet School en de San Francisco Ballet School aan meewerken. De 120 dansers van de zes balletscholen die deelnemen aan dit project bevinden zich op dit moment in 23 verschillende landen en verspreid over dertien tijdzones. Zie ook het aparte nieuwsitem over dit project.

 

Delen