De commercials van eindexamenstudenten

Gepubliceerd op

Pieter Kapteijns (productie) maakt samen met Rumi Kaul (productie), Jaap Mar Diemel (cinematography) en een totale crew van tien mensen en vier acteurs (twee acteurs per draaidag) de commercial ‘My Epic Morning Routine’. Afgelopen dinsdag en woensdag waren de draaidagen:

‘De voorbereidingen voor deze commercial waren bijzonder en soms een beetje spannend. Het is een grote uitdaging om de filmset coronaproof te maken en je weet van te voren nog niet waar je allemaal in dat proces tegen aan kan lopen. Door deze drukke voorbereiding vergaten we soms wat de echte uitdaging van de commercial was, namelijk het draaien op 35 mm film en het maken van ons regiedebuut. 

Voor het coronaprotocol was de locatiekeuze heel erg belangrijk, omdat we de commercial binnen wilden filmen. We moesten dus een appartement vinden dat ruim genoeg was om voldoende afstand te bewaren. Daarnaast loop je tegen andere uitdagingen aan; ik kon soms niet samen met Rumi achter een monitor staan en tegelijkertijd de 1,5 m afstand te houden. We hebben daarom afgesproken dat op dat soort momenten de een achter de monitor bleef staan en de ander op de set meekeek om op het spel te kunnen letten van de acteurs. Dan moet je elkaar goed kunnen vertrouwen. 

Anita Smit (studieleider productie) was beide dagen op de set aanwezig en kon van een afstand ook toezicht houden of iedereen zich aan de 1,5 meter afstand en coronamaatregelen hield. 

De draaidagen zijn heel goed gegaan en we waren vooral ontzettend blij dat we een commercial konden maken. Want dat is ook lange tijd onzeker geweest. Dan neem je de strenge coronamaatregelen voor lief.'

Delen