Films van alumni geselecteerd voor Cannes

Gepubliceerd op

Mooi alumninieuws: Marlon Brando, de nieuwe korte film van de Nederlandse regisseur Vincent Tilanus (lichting 2018) is geselecteerd voor het prestigieuze Filmfestival van Cannes in het onafhankelijke onderdeel Semaine de la Critique. De film is geproduceerd door Loes Komen (lichting 2016) en Eva Verweij (lichting 2016) van filmproductiehuis Room for Film. In het verhaal volgen we de zeventienjarige Cas en Naomi, beiden gay, in de aanloop naar hun eindexamen. Ze ondernemen alles samen, tot hun toekomstplannen een wig in de vriendschap drijven. 

“Het is een droom die uitkomt,” aldus Vincent in een interview met Het Parool. “Het is een kleine, persoonlijke film, gemaakt met een kleine crew. Iedereen heeft voor niets meegewerkt, omdat ze in het project geloofden. We bivakkeerden tijdens de draaiperiode bij mijn ouders. Het is echt een passieproject. Je hoopt natuurlijk dat mensen het leuk vinden, maar dat het zo’n erkenning krijgt; dat onze film op zo’n wereldpodium terechtkomt, dat is echt bizar.”

En tot slot is de film La Última Primavera van Isabel Lamberti (lichting 2015) en geschreven door Isabel en Lenina Ungari (L2013) geselecteerd voor het AVID-programma van Cannes. Een verhaal over de Spaanse familie Gabarre Mendoza uit La Cañada Real, een genegeerde en kansarme sloppenwijk vlak onder Madrid, die op het punt staat gesloopt te worden.

Delen