Deelnemers gezocht: 'Wat is jouw verhaal?'

Gepubliceerd op

Iedereen heeft een verhaal. Over de liefde, over opgroeien, over vriendschappen, of over het leven in de buurt. Wij zijn op zoek naar nieuwe deelnemers voor het project Wat is jouw verhaal? van de Nederlandse Filmacademie.

Hoe gaan we dat doen? 
De deelnemers krijgen les van jonge filmmakers en studenten van de Nederlandse Filmacademie en leren zo om van hun verhaal een filmscript te maken. Studenten van de Filmacademie zijn de mentoren van ‘Wat is jouw verhaal?’, en ze helpen hen gedurende het gehele proces. De deelnemers leren hoe je een verhaal opschrijft, krijgen feedback van mede-deelnemers en mentoren, en werken met acteurs in de afsluitende Showcase. Via ‘Wat is jouw verhaal?’ maken ze kennis met het filmvak en de Nederlandse Filmacademie

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar jongeren tussen de 16 en 20 jaar, die houden van films en series, en het leuk vinden om verhalen te vertellen en die niet weten dat ze op de Filmacademie terecht kunnen voor het ontwikkelen van filmverhalen, of die denken dat zij niet aangenomen zullen worden op de Filmacademie.

Wanneer?
De tweede lichting gaat in september 2020 van start en zal lopen tot en met maart 2021. Op een vijftiental zaterdagen vinden de lessen en bijeenkomsten plaats. Deelname is gratis, maar er is een maximum van 10 deelnemers per jaar. Hiervoor zal in augustus 2020 een selectie plaatsvinden, op basis van de ingestuurde filmpjes. 

Aanmelden?
In een filmpje van maximaal 2 minuten vertellen de jongeren wie ze zijn, waarom ze mee willen doen en welk verhaal zij willen vertellen. Stuur het filmpje vóór 15 augustus 2020 in door het te mailen naar elvira.pouw@ahk.nl

Delen