Studiejaar 2020-2021 van start

Gepubliceerd op

Vandaag, maandag 31 augustus, gaat het nieuwe studiejaar officieel van start en worden alle studenten en medewerkers weer van harte verwelkomd in de gebouwen aan de Oosterdokskade en het Atlantisplein. We hebben alle nodige aanpassingen gedaan om een goede, veilige onderwijsomgeving op de locaties te creĆ«ren en de gezondheid van studenten en medewerkers te waarborgen. 

Het Conservatorium van Amsterdam trapt de week af met een introductieprogramma voor alle nieuwe studenten. Het programma wordt online geopend door directeur Janneke van der Wijk, gevolgd door een online presentatie van de verschillende afdelingen. Daarna krijgen de studenten de mogelijkheid om in kleine groepen kennis te maken met hun medestudenten op het conservatorium. Voor studenten die door de inreisbeperkingen of quarantainemaatregelen nog niet fysiek hierbij aanwezig kunnen zijn, wordt dit programma online gestreamd.

Vanaf 7 september gaat het lesrooster in en vinden de lessen weer zo veel als de regels het toelaten in de gebouwen plaats. Waar dat vanwege COVID-19-maatregelen echt niet mogelijk is, worden er online of 'blended' lessen verzorgd. Ook worden er weer activiteiten en concerten gepland, waarbij alle maatregelen van de overheid in acht worden genomen. 

Hoewel dit studiejaar er anders uit zal zien dan voorgaande jaren, zal het een mooi en onvergetelijk jaar worden!

Delen