3Package Deal 2020 voor Mime-alumnus Charles Pas

foto: Michiel Landeweerd, BOSLAB

Gepubliceerd op

Charles Pas, afgestudeerd in 2020 aan de Mime Opleiding, is uitgekozen voor de 3Package Deal 2020 in de categorie 'Theater'. In totaal zijn 15 kunstenaars lichting 2020-2021 van uiteenlopende disciplines voor een 3Package Deal geselecteerd.

De 3Package Deal biedt 15 talenten een jaar lang betaalbare woon- en werkruimte, een ontwikkelbudget en een netwerk van gerenommeerde instellingen. De achtste lichting bestaat uit jonge, innovatieve kunstenaars die een veelvoud aan disciplines en nationaliteiten vertegenwoordigen. Het zijn allen grote talenten die met hulp van de 3Package Deal zich het komende jaar kunnen focussen op de belangrijke, volgende stap in hun carrière. De kunstenaars zijn onder andere afkomstig uit landen als Nederland, Indonesë, Japan en Malta.

Lees meer over 3Package Deal  van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Over Charles Pas
Charles Pas omschrijft zichzelf als performance theatermaker en spelende maker. Hij werkt vanuit het lichaam als een virtuoze kracht die elke betekenis kan aannemen; als performer vindt hij kracht in fysieke grenzeloosheid, en wil hij een lichaam zijn dat alles kan zijn en doen. Beweging is voor hem de meest directe vorm van communicatie. Zijn werk bestaat uit een reeks rauwe reflecties op onze huidige rol in de wereld en wordt getint door eenvoud, melancholie en humor.

Volgens Pas kan performance de functie van het ritueel nieuw lezen inblazen. In het maken van performatieve rituelen ziet hij een ultieme poging tot zingeving, en onderzoekt hij de nieuwe functies die rituelen in de samenleving kunnen aannemen.

Delen