Anne Nigten benoemd tot kwartiermaker Centre of Expertise Kunsteducatie

Gepubliceerd op

Het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) heeft Anne Nigten benoemd tot kwartiermaker voor het nieuw op te richten multidisciplinaire Centre of Expertise Kunsteducatie. Anne Nigten is een zeer ervaren onderzoeker en creatief ondernemer, gespecialiseerd in artscience. Binnen de AHK zal zij de weg bereiden voor een nieuw Centre of Expertise Kunsteducatie, een dynamisch, experimenteel onderzoeksnetwerk waarin leerlingen, jongeren, studenten en docenten, (kunst)instellingen, scholen en bedrijven samenwerken.

Het Centre of Expertise Kunsteducatie
Op het Marineterrein zal een Centre of Expertise opgezet worden met als doel om het kunsteducatieve veld te innoveren rond interdisciplinaire thema’s. Het Centre wil een aantoonbare bijdrage leveren aan de versnelling van de beantwoording van educatieve vraagstukken rond de thema’s kunst, wetenschap en technologie en sociaal engagement. De kern van het Centre zal gevormd worden door het lectoraat Kunsteducatie, het lectorenplatform Onderwijs op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie, de master kunsteducatie en ArtechLAB van de AHK.

Anne Nigten
Anne Nigten is creatief ondernemer en onderzoeker. Ze is de initiatiefnemer en directeur van The Patching Zone, een transdisciplinair medialaboratorium. In het recente zomersemester was ze gastprofessor aan de Kunst & Design Universiteit Linz, Interface Cultures Master Programma (AT). De afgelopen jaren was ze gastonderzoeker en lector aan HKU, Hogeschool Rotterdam en Hanzehogeschool. Voorafgaand hieraan was ze directeur van V2_Lab, de afdeling aRt & D van V2_, Instituut voor de Instabiele Media in Rotterdam. Ze is adviseur voor verschillende educatieve en culturele organisaties in binnen- en buitenland, en organiseerde diverse symposia, workshops en events rondom kunst, technologie en duurzaamheid. Ze is bestuurslid van ISEA international, een internationale non-profitorganisatie die interdisciplinair academisch discours in de kunst, wetenschap en technologie bevordert. Anne Nigten is gepromoveerd bij Smartlab, Central Saint Martins, University of the Arts London (VK), en publiceert regelmatig over (sociale) innovatie als resultaat van samenwerking tussen kunst, design, techniek en wetenschap.

Bert Verveld, voorzitter van het College van Bestuur, over de benoeming van Anne Nigten: “de AHK heeft de ambitie om een centre of expertise op te zetten met partners uit het onderwijs, de kunsten, de wetenschappen en het bedrijfsleven. Anne Nigten gaat de twee lectoren kunsteducatie helpen om dat verder vorm te geven, op basis van wat al gerealiseerd is. Zij heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van artscience, sociale vraagstukken en onderzoek. Wij denken dat zij met haar kennis, kunde en persoonlijkheid voor de AHK van grote waarde zal zijn in het traject dat moet leiden tot de oprichting van dit Centre of Expertise.”

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Anne Nigten

Delen