CvA Jazz alumnus Diederik Rijpstra genomineerd voor Gouden Kalf

Gepubliceerd op

Tijdens de 40e editie van het Nederlands Film Festival zijn de nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Kalveren, de belangrijkste filmprijs van Nederland. In de categorie 'Beste Muziek' is er een nominatie voor CvA Jazz alumnus Diederik Rijpstra. Samen met Rui Reis Maia en Jasper Boeke maakte hij de muziek voor de film 'De Belofte van Pisa', over een jonge trompettist wiens leven op het elitaire muzieklyceum in Amsterdam-Zuid botst met zijn Marokkaans-Nederlandse afkomst.

Annelotte Coster (CvA Pop alumna) componeerde de muziek voor korte film 'Marlon Brando', welke is genomineerd in de categorie 'Beste Korte Film'.

De Gouden Kalveren worden uitgereikt tijdens het Gouden Kalveren Gala op vrijdag 2 oktober in Utrecht.

Diederik Rijpstra behaalde zijn masterdiploma Jazz Trompet aan het Conservatorium van Amsterdam in 2009. Annelotte Coster volgde de masteropleiding 'Composing for Film', welke zij met succes afrondde in 2019.

Delen