Lichting 2020 in NRC en de Volkskrant

Gepubliceerd op

Headerbeeld: still uit God Was Here!

Het is aftellen geblazen tot Keep an Eye Filmacademie Festival van start gaat. In NRC en de Volkskrant verschenen afgelopen week twee mooie stukken over de afstuderende lichting.  

De Volkskrant sprak met acht filmmakers over hun afstudeerfilms: regisseur Roshan Nejal en producent Kim Verdegem van Deepfake Therapy, regisseur Thom Lunshof en cameraman Amit Kumar van Harmonia, regisseur Rachel van Bruggen van Demi, regisseur Milou Gevers van Waarom bleef je niet voor mij?, en regisseur Raluca Lupascu en cameravrouw Lidewei Egbers van God Was Here!. Lees verder. 

En in NRC: "De films van Lichting 2020 – in totaal studeren 76 studenten af – zijn opvallend volwassen, met onderwerpen als rouwverwerking, zelfmoord en prestatiedruk (de fictiefilms Harmonia en Donnie Mountain). In voorgaande jaren staken de documentaires ver boven de fictiefilms uit, dit jaar is het kwaliteitsverschil minder geprononceerd." Lees verder.

Delen