Studenten van vier AHK-docentenopleidingen maken samen theatrale mode-performance No Fashion Sho 2020

Gepubliceerd op

Van 7 tot 11 september 2020 vond de CKV-projectweek No Fashion Sho 2020 plaats. Een projectweek waarbij de derdejaars studenten van de vier docenten-opleidingen: Docent Dans (Academie voor Theater en Dans), Theaterdocent (Academie voor Theater en Dans), Docent Muziek (Conservatorium van Amsterdam) en Docent beeldende kunst en vormgeving (Breitner Academie) samen een theatrale mode-performance maakten.

In plaats van een studiereis naar Belgrado richtten de studenten zich dit jaar op diverse wijken van Amsterdam. De opdracht die de studenten meegekregen luidde: Verbeeld jullie visie op de identiteit van een Amsterdamse wijk in de vorm van een theatrale mode-performance. Baseer je daarbij op onderzoek in de wijk: haar geschiedenis, architectuur en de manier waarop bewoners er hun leven en zichzelf vormgeven. 

Tijdens de week maakten de studenten kennis met Amsterdamse kunstenaars en instellingen, volgden zij masterworkshops (sound design, voguing, spoken word en visual art) op verschillende locaties van de kunstacademies en onderzochten de Amsterdamse wijken. Eind van de projectweek lieten de studenten hun eindwerk zien: elke Amsterdamse wijk (Amsterdam Noord, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Oost, Amsterdam West en Amsterdam Zuidoost) werd verbeeld in een theatrale mode-performance. 

Benieuwd wat zij hebben neergezet?
Bekijk hier de opgenomen live stream van de performance No Fashion Sho 2020.

 

Delen