Succes voor CvA-studenten bij het Prinses Christina Klassiek Concours

Iris van Nuland

Gepubliceerd op

Iris van Nuland (viool, 18 jaar) heeft op het Prinses Christina Klassiek Concours de eerste prijs in categorie 2 (15 t/m 19 jaar) in de wacht gesleept. Hiermee wint zij zowel de JON Prijs: enkele solistische optredens met het Jeugdorkest Nederland, als de Ruud van der Meer Prijs: een studiebeurs voor de finalist die door een grote podiumprésence reeds weet te communiceren met het publiek. Iris studeert in het eerste jaar van de opleiding Bachelor Klassiek Viool bij docent Peter Brunt.

Een eervolle vermelding in deze categorie was er voor CvA-student Elin Haver (altviool, 17 jaar). Elin wint de Muziekhaven Prijs: coaching en optreden in Muziekhaven, Zaandam in seizoen 2020/2021. Daarnaast won zij ook de Publieksprijs Nationale FInale, deel III

In categorie 3 (12 t/m 19 jaar) was er een tweede prijs voor Cheuk Hin Keith Ng (marimba, 19 jaar). Hij wint hiermee de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst Prijs: een aantal lessen bij een vooraanstaande musicus in Nederland naar eigen keuze en de Fotoshoot Prijs. In dezelfde categorie was er een derde prijs voor Lisa Schreiber (saxofoon (20 jaar – bij inschrijving 19)). Zij wint hiermee de Masterclass Prijs: masterclasses bij een bekende musicus naar eigen keuze. Een eervolle vermelding in deze categorie was er voor het Kandinsky Kwartet, bestaande uit Enzo Kok (viool, 18 jaar), Nelleke Boor (viool, 19 jaar), Ida Weidner (altviool, 19 jaar) en Joshua Herwig (cello, 20 jaar).

De finale van de 52e editie van het muziekconcours was vanwege de coronamaatregelen online te volgen. Prinses Margriet maakte de winnaars bekend via een videoboodschap. De afgelopen maanden deden ruim vierhonderd jonge musici in de leeftijd van twaalf tot en met negentien jaar mee aan de selecties door het hele land. De jaarlijkse wedstrijd heeft als doel klassieke muziek een weg te laten vinden naar kinderen en jongeren.

Elin Haver

Delen