CvA-studenten in de prijzen op Nationaal Cello Concours 2020

Melle de Vries door Foppe Schut

Gepubliceerd op

Afgelopen vrijdagavond heeft Melle de Vries (1994) de tweede prijs gewonnen op het Nationaal Cello Concours, onderdeel van de Cello Biënnale. Hij begon met het bespelen van de cello op vierjarige leeftijd in Groningen. Melle heeft zijn bachelor afgesloten aan het Conservatorium van Amsterdam bij Maarten Mostert en Jelena Očić, waarna hij voor zijn master verder studeerde bij Dmitri Ferschtman.

Tom Feltgen (1997) won de derde prijs en ook de Start in Splendorprijs ging naar hem. Voor zijn bachelor studeerde hij bij Gideon den Herder aan het Conservatorium van Amsterdam. Voor zijn master heeft hij nu les van Jelena Očić. In 2018 won hij de Aanmoedigingsprijs tijdens het Nationaal Cello Concours.

Door het hoge niveau in de eerste ronde besloot de jury niet drie, maar vier deelnemers door te laten gaan naar de finale. De vierde prijs ging ook naar een CvA-student, namelijk Pedro Silva (1995). De eerste prijs ging naar Benjamin Kruithof. Dit jaar vond de achtste editie van het Nationaal Cello Concours volledig online plaats.

De jury bestond uit Monique Bartels, Liza Ferschtman, Quirine Viersen, Reinhard Latzko (vanuit Graz), Jan-Ype Nota, Ed Spanjaard, en juryvoorzitter Sven Arne Tepl. Kijk hier de hele finale terug.

Delen