De AVROTROS Scenario Prijs 2020 gaat naar...

Gepubliceerd op

De AVROTROS Scenario Prijs 2020 is gewonnen door Dajo Leunge met zijn scenario voor de korte film Donnie Mountain. De jury bestaande uit scenarioschrijfster Tamara Bos, hoofd Drama van de AVROTROS Mylene Verdurmen en Lulu Sorber, dramaturg bij de AVROTROS, over Dajo's werk: "Met een enorme dosis humor, gedurfde emotionele wendingen van personages en verrassende plot twists, hebben alle drie de juryleden dit authentieke script van begin tot het eind met veel plezier gelezen." De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5.000,- in te zetten voor het ontwikkelen van een plan voor televisie of een online platform.

De AVROTROS Scenario Prijs is op 8 oktober uitgereikt in het kader van jaarlijkse Keep an Eye Filmacademie Festival van de Filmacademie.

Uit het juryrapport:

Met grote vreugde maken wij de winnaar van de AVROTROS scenarioprijs 2020 bekend! Het was een moeilijke keuze uit een zestal scripts die de jury mocht beoordelen maar één scenario overtuigde het meest, met niet alleen eigenzinnige schrijfkwaliteiten, maar ook met een kundige structurele opbouw. Met een enorme dosis humor, gedurfde emotionele wendingen van personages en verrassende plot twists, hebben alle drie de juryleden dit authentieke script van begin tot het eind met veel plezier gelezen. Wie had gedacht dat dit jaar een film over porno in de prijzen zou vallen! Een script dat de jury verraste met een enorme energie die er doorheen raast. De jury is dan ook erg benieuwd hoe Dajo zich verder zal ontwikkelen als scenarioschrijver en zien zijn toekomstige werk tegemoet.

 

Delen