De Camera Rentals Commercial Award 2020 gaat naar...

Gepubliceerd op

De winnaar van de Camera Rentals Commercial Award 2020 is cinematographer Max Houtman voor de commercial 'Hoe perfect wil je zijn?' Dit jaar bestond de jury uit: Basha de Bruijn (regisseur), Aemilia van Lent (producent), Douwe Hennink (D.O.P.) en Charles McGough (Camera Rentals). Over Max' werk schreef de jury: "Zijn belichting en draaistijl hebben lef." Door het winnen van deze prijs mag Max voor 2.500 euro aan apparatuur huren bij Camera Rentals. 

De Camera Rentals Commercial Award is op 8 oktober uitgereikt in het kader van jaarlijkse Keep an Eye Filmacademie Festival van de Filmacademie.

Uit het juryrapport:

De eindexamen commercials zijn dit jaar gemaakt in nauwe samenwerking met SIRE, Stichting Ideële Reclame.

Tijdens de briefing kregen de studenten een uitgeschreven script voor een vignet-film met een duidelijke voice-over structuur. De stem wijst verschillende voorbeelden aan van hedendaags ‘overperfectionisme’. Hoe we eruit zien, hoeveel vrienden we hebben, hoe geslaagd we zijn… en tot slot, hoe die ontwikkeling ook een keerzijde kent.

De campagne kreeg als thema ‘Perfectionisme maakt niet alles beter’. 

De zeven cinematography-studenten waren leidend bij het maken van deze films. Over de hele linie was duidelijk merkbaar dat we een thema van deze tijd hadden te pakken. Alle inzending voldeden ruim aan onze verwachtingen en we hadden dit jaar  geen uitschieters naar beneden. 

Toch kan er maar eentje winnen…

Voor de winnende film is een goede interpretatie geschreven; duidelijke, impactvol en helder. De belichting en draaistijl hebben lef, er zit een goeie flow in de montage, en de Voice Over combineert aangenaam met de muziek. De keuze voor zwart wit is weloverwogen en versterkt de uniformiteit van de verschillende scènes. 

Kortom, de winnaar is een SIRE-waardige film.

Delen