Jan Wijn neemt afscheid van het Conservatorium van Amsterdam

Gepubliceerd op

Na een docentschap van bijna zestig jaar neemt Jan Wijn (86) afscheid van het Conservatorium van Amsterdam. Het afscheidsfeest dat op 18 oktober stond gepland, is helaas uitgesteld, maar op die dag besteedde Podium Witteman wel uitgebreid aandacht aan Jan Wijn. In deze uitzending werd ook het boek Speel! De lessen van Jan Wijn aangekondigd, geschreven door kunstredactrice Sandra Kooke.

Bekijk de uitzending hier

Over Speel! De lessen van Jan Wijn
Jan Wijn creëerde speels en eigenwijs de bodem waarop het Nederlandse muziekleven groeit en bloeit. In Speel! De lessen van Jan Wijn laat Sandra Kooke zijn gedachtegoed voortbestaan. Anderhalf jaar lang sprak Trouw-redacteur Sandra Kooke regelmatig met hem, zijn collega’s en zijn leerlingen over zijn werk. Ook woonde ze lessen, masterclasses en voorspeelavonden bij. Uit deze gesprekken en ervaringen maakte ze zeven lessen op die ze presenteert in dit boek. De rode draad: speel eerlijk en in dienst van de muziek, speel ontspannen en houd plezier in pianospelen.

'Ik ben geen pedagoog,' zei hij toen ik hem benaderde, 'ik ben gewoon een pianoleraar.' – in: Speel!

Sandra Kooke is sinds 1998 verbonden aan dagblad Trouw, waar ze voornamelijk heeft gewerkt als kunstredacteur, onder andere als redacteur klassieke muziek. Ze is een fervent amateur-pianist. 

Sandra Kooke - Speel! De lessen van Jan Wijn verschijnt 27 oktober bij ISVW Uitgevers 

Delen