Jazzafdeling verwelkomt veel nieuwe docenten

Gepubliceerd op

Een keur aan beroemde jazzartiesten treedt dit studiejaar toe tot het docententeam van de jazzafdeling. Edo Righini, adjunct-directeur en hoofd Jazz: ’Met grote vreugde heet ik enkele van de beste jazzmusici en docenten die ik ken welkom op het Conservatorium van Amsterdam. Met hun muziek en hun artisticiteit spelen ze een sleutelrol in het definiëren en oprekken van de grenzen van de huidige jazzscene, in binnen- en buitenland. Ik ben ervan overtuigd dat hun kwaliteit en persoonlijkheid de leerervaring van onze studenten naar een hoger plan zullen tillen en bijdragen aan het muzikale discours in ons instituut.’

De komende dagen stellen we de nieuwe docenten een voor een voor. Als eerste heten we Benjamin Herman van harte welkom als vaste gastdocent saxofoon!

Benjamin Herman, winnaar van de de prestigieuze VPRO/Boy Edgar Prijs, is een van Nederlands origineelste en productiefste jazzmusici, voor wie grenzen verleggen vanzelfsprekend is. In zijn optredens klinken sterke invloeden door van dance floor jazz, surf en punk, free jazz en traditionele muziek van over de hele wereld, waarmee hij zowel avontuurlijke muziekliefhebbers trekt als doorgewinterde jazzfans. Met zijn baanbrekende New Cool Collective werd hij ook ver buiten  jazzkringen beroemd. Hij heeft getoerd en opnamen gemaakt met grootheden als Paul Weller, Dr. John, Tony Allen, Stan Tracey, Misha Mengelberg, Han Bennink en Candy Dulfer.

Meer over Benjamin Herman

Delen