Nu verkrijgbaar: Wicked Arts Assignments - een boek vol spannende kunsteducatieve opdrachten

Gepubliceerd op

Grappig, gek, brutaal, dwars, spannend, poëtisch; het boek Wicked Arts Assignments staat vol uitdagende kunstopdrachten

Op zoek naar een aanknopingspunt voor je kunstlessen of een nieuwe invalshoek voor je eigen kunstpraktijk? Je vindt het in Wicked Arts Assignments, het nieuwste boek van het lectoraat Kunsteducatie van de AHK.


Je kent ze wel: zo’n opdracht die simpel lijkt maar die leerlingen of deelnemers maximaal uitdaagt. Een opdracht waarin alles samenkomt: artistieke visie, pedagogische aanpak en liefde voor bepaalde technieken of methoden. In Wicked Arts Assignments zijn bijna honderd van deze ongebruikelijke, inspirerende, grappige of sociaal betrokken kunstopdrachten gebundeld. De opdrachten sluiten aan bij theater, beeldende kunst, muziek, design en dans: ze weerspiegelen thema’s uit deze verschillende disciplines, waardoor we mogelijk anders over onszelf, kunst en de wereld gaan nadenken.

Naast de gebundelde opdrachten geeft het boek inzicht in kunstopdrachten vanuit historische, artistieke en educatieve perspectieven, aangevuld met interviews met experts in hedendaagse kunst en onderwijs.
Kortom: het boek is een inspiratiebron voor uiteenlopende kunstpraktijken, kunsteducatie en creativiteit.

Bestel Wicked Arts Assignments hier

Redactie: Emiel Heijnen, Melissa Bremmer
Co-redactie: Sanne Kersten
Bijdragen van: Pavèl van Houten, Jorge Lucero, Nina Paim, Erik Schrooten, Stephanie Springgay, en vele anderen
Ontwerp: Laura Pappa
 

Delen