Joop Mulder Plak 2020 voor Dionne Verwey en Jennifer Muntslag

foto: Oerol

Gepubliceerd op

Dionne Verwey en Jennifer Muntslag hebben de Joop Mulder Plak 2020 gewonnen. Theatermaker en acteur Dionne Verwey studeerde in 2012 af aan de Mime Opleiding en is momenteel student aan de Masteropleiding DAS Creative Producing.

Oerol eert het tweetal voor hun live talkshows Tjiftjaf in de ochtend met Jennifer en Dionne en De Avond In met Jennifer en Dionne op het alternatieve festivalplatform Het Imaginaire Eiland.

De jury was unaniem in haar besluit: “Met de talkshows die zij voor Het Imaginaire Eiland hebben vormgegeven hebben zij niet alleen de connectie gemaakt tussen het programma en het publiek, maar hebben zij hun eigen nieuwsgierigheid, wie zij zijn en het verhaal dat zij willen vertellen vertaald naar een uitgebreid programma van tien uitzendingen. Zij zijn met ons in het diepe gesprongen in het zowel voor ons als voor henzelf nieuwe medium van online live televisie. Zij hebben zeer intensief samengewerkt met Erika Zeegers, de tolk gebarentaal op Het Imaginaire Eiland, en zijn samen met haar als team aan de slag gegaan om de talkshows toegankelijker te maken.”

Aan de stimuleringsprijs is een geldbedrag gekoppeld van € 10.247,- dat bijeengebracht is door donateurs en sponsors van Oerol. Met deze stimuleringsprijs krijgen zij de mogelijkheid eigen werk te ontwikkelen voor Oerol.

Lees meer over de Joop Mulder Plak:
https://www.oerol.nl/nl/nieuws/wint-de-joop-mulder-plak-2020

 

Delen