Kromhoutlezing 2020 Bengin Dawod

Gepubliceerd op

‘Wederopbouw is geen kwestie van stenen stapelen, er is meer nodig voor de ziel van een stad.’

Alumnus Bengin Dawod profileert zich als een stedenbouwkundige met een missie. Zaterdag 7 november gaf hij de Kromhoutlezing in het kader van het Graduation Show weekend 2020.

In 2018 studeerde hij af met het project ‘The Soul of the City’; over de mogelijkheden van de wederopbouw van de stad Aleppo. Ingewikkelde opgaven dwingen je als stedenbouwkundige ook de rol van strateeg aan te nemen. De samenwerking met stakeholders is essentieel bij het welslagen van complexe processen. In de praktijk vaak geen eenvoudige taak. Bekijk hier de Kromhoutlezing terug om te horen hoe Dawod dit soort vraagstukken belicht.

foto: Swisspeace workshop in Basel, Zwitserland (c) Joel Plattner

Voertaal Engels

Delen