Marta Arpini genomineerd voor Edison Jazz/World Award

Gepubliceerd op

Op 5 november zijn de nominaties bekendgemaakt voor de Edison Jazz/World 2020. Onder de genomineerden dit jaar ook weer verschillende CvA-alumni en -docenten. CvA-alumna Marta Arpini is genomineerd in de categorie Jazz Vocaal Nationaal met haar album Forest Light. De jurymotivatie luidde: "..met haar bijna vibratoloze jazz zang ontstaat een ontwapende fragiele sfeer die refereert aan cool jazz, bossa nova en de chanson-traditie". Marta behaalde in 2019 haar master-diploma zang Jazz aan het CvA.

In de categorie Jazz Nationaal is er een nominatie voor het Ruud Breuls, Simon Rigter Quintet, met onder anderen CvA-docenten Ruud Breuls, Simon Rigter, Karel Boehlee en Marcel Serierse.

Eerder werden de nominaties voor de Edison Jazzism Publieksprijs al bekendgemaakt. Onder de kanshebbers bevinden zich onder andere: BRUUT!, met Maarten Hoogenhuis, Folkert Oosterbeek, Felix Schlarmann en Thomas Rolff en New Cool Collective, met vaste gastdocent Benjamin Herman.

De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. Dit jaar bestaan de Edisons 60 jaar. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit Awards. Wie uiteindelijk de Edisons in ontvangst mogen nemen wordt begin december bekendgemaakt. De nationale winnaars krijgen dan op een gepaste wijze het felbegeerde beeldje uitgereikt.

 

Delen