Nominaties AHK Eindwerkprijs 2020 bekend

Gepubliceerd op

Nooit eerder waren er zoveel inzendingen voor de AHK Eindwerkprijs! Voor deze negende editie van de prijs ontving de jury een recordaantal van 61 afstudeerwerken. Daaruit zijn nu tien projecten van Lichting 2020 geselecteerd voor de shortlist van genomineerden. De prijs, bestaande uit een geldbedrag van € 3.000, wordt uitgereikt in twee categorieën: voor het beste bachelorproject en voor het beste masterproject. Tevens wordt er een publieksprijs uitgereikt. De jury, onder voorzitterschap van Yassine Boussaid (directeur Meervaart), maakt op donderdag 21 januari 2021 de winnaars bekend.

De volgende alumni & projecten zijn genomineerd:

Bachelor

  • Maayke Pleijers, Pieter Kapteijns, Indy Kisoen en Thom Lunshof (Productie en Regie Fictie) met Harmonia;
  • Rebekka Nilsson en Roel Pronk (Regie en Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie) met Hedda;
  • Sanne Bokkers (Mime) met Mad Voices;
  • Milou Gevers (Regie Documentaire) met Waarom bleef je niet voor mij?;
  • Shelley Bos, Pip Lucas, Damaris de Jong en Sam Kosterman (Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en Productie Podiumkunsten) met You Can Not Lockdown My Fantasies.

Master

  • Hanna Prinssen (Landschapsarchitectuur) met A Fire-Scape;
  • Ronald Hueskens en Jansje Meijman (Master Kunsteducatie) met BijBloemPraatPlantsoen;
  • Alberto Reguilón (Klassiek – compositie) met Earwash;
  • Lea Grüter (Museology) met Parrhesia of Traces;
  • Lindsey van de Wetering (Architectuur) met Poku Oso.  

Criteria
Hoe vergelijk je een choreografie met een architectonisch ontwerp of een erfgoedscriptie met een mimevoorstelling? De jury staat elk jaar weer voor een ingewikkelde opgave. Naast een zeer goede beoordeling, is een belangrijk criterium waarop zij de inzendingen beoordeelt de manier waarop in het eindwerk een verbinding is gemaakt met de buitenwereld, en de relevantie van het werk voor de verdere ontwikkeling van het vak.

Prijsuitreiking
Op 21 januari 2021 maakt de jury de winnaars bekend tijdens een feestelijke ceremonie. Ook de winnaar van de publieksprijs (waarvan de inhoud een verrassing blijft tot aan de uitreiking) wordt dan bekend gemaakt.
Datum: donderdag 21 januari 2021, 16.00-18.00 uur
Locatie: wordt nog bekend gemaakt, dit is afhankelijk van de coronamaatregelen

Kijk voor alle informatie op ahk.nl/eindwerkprijs. Binnenkort vind je hier een uitgebreide presentatie van de projecten en kan je hier op jouw favoriete project stemmen voor de publieksprijs.

Delen