Alumnus Ard Hoksbergen winnaar Abe Bonnemaprijs 2020

Gepubliceerd op

Architect Ard Hoksbergen heeft de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2020 gewonnen met basisschool Veerkracht in Amsterdam. Hij ontvangt hiervoor een bedrag van 20.000 euro.

"De door Studio Ard Hoksbergen ontworpen basisschool in Amsterdam-Slotermeer is volgens de jury een prestatie van uitzonderlijke, hoogwaardige architectonische kwaliteit, die toekomstige generaties inspireert en die tot voorbeeld strekt. De jury is lovend over zijn ontwerp. Ard Hoksbergen heeft de school op voortreffelijke wijze stedenbouwkundig ingepast en zorgt daarmee voor een nieuwe dynamiek. Het is volgens de jury hoopvol dat met architectuur echt een verschil kan worden gemaakt voor de buurt. ‘Dat deze jonge architect zoveel kwaliteit heeft weten te realiseren, is indrukwekkend. Dit was een complexe opdracht qua locatie, budget en betrokken partijen, waarbij de nodige weerstand overwonnen moest worden’, aldus juryvoorzitter Josja van der Veer.

Ard Hoksbergen (1982) studeerde architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Met zijn ontwerp voor een kartuizerklooster in het Twentse Tubbergen won hij in 2012 de Archiprix, de jaarlijkse prijs voor het beste afstudeerwerk. Daarna vestigde hij zich als zelfstandig architect in Amsterdam. Basisschool Veerkracht leverde hem ook een nominatie op voor Schoolgebouw van het Jaar en de ARC20 Detail Award".

Delen